Pàgines

29 de novembre del 2012

MANDALES DE NADAL

A l'escola "Can Sorts" de Sentmenat des de fa uns anys a Infantil utilitzem els mandales com a recurs, a la majoria d'infants els hi agrada molt fer-ne i a final de curs en fem un àlbum amb tots els que han fet. Hi afegim una nota informativa per les famílias que sovint desconeixen aquest recurs. Aquí us deixo la informació que donem i també us deixo un recull de mandales de Nadal espero que us agradin.

El significat literal de MANDALA és cercle. Un MANDALA és un dibuix o pintura sovint amb trets geomètrics, però aquests trets poden simplificar-se o convertir-se en senzills dibuixos en els mandales per infants. Les mestres d'Educació Infantil les utilitzem com a recurs didàctic donat el seu valor pedagògic.
El MANDALA motiva funcions expressives, relaxants i d'exploració, i permet als infants mostrar la seva creativitat pintant segons les seves preferències, vivències, sentiments i necessitats. Pintar un manadala fomenta la creativitat, desenvolupa els sentits, la capacitat de percepció, la iniciativa personal i estimula la imaginació.
Per pintar un MANDALA és aconssellable seguir uns passos:
- l'infant ha d'escollir el dibuix que més li agradi.
- l'ambient ha de ser tranquil i relaxat.
- ha de disposar de molt retoladors, colors, ...
- pot pintar el dibuix al seu gust.
- si el mandala no s'acaba es guardarà, no se'n començarà un altre fins acabar-lo.
- a casa pot ser una activitat relaxant molt eficaç.


Clica per veure'n més

12 de novembre del 2012

JUGAR AMB CILINDRES

Ja fa un temps que una companya de l'escola ens va suggerir de tenir a la classe una caixa gran i plena de cilindres de cartró de totes mides. És un tipus de material molt assequible i són els propis infants els que poden aportar-ne. Les possibilitats de joc amb aquest material són immenses i són els mateixos nens i nenes els que les descobreixen. S'ho passen d'allò més bé.
 










DITA i POEMA de la tardor

A P3 els inicis de la lectoescriptura sempre estan relacionats amb el treball del nom propi. En aquestes dues activitats que us presento hem treballat la lectoescriptura relacionada amb els continguts de tardor.



En aquest primer cas treballem els colors de la tardor per mitjà del poema. Abans de fer l'activitat en paper hem fet una sèrie de previes amb hipòtesis, suggerències i reflexions per part dels infants per descobrir què hi posa en cadascún dels rectangles. A continuació presentem els cartronets de colors ja retallats i entre tots els col.loquem al lloc que correspon. La fitxa és a mida DinA3, la que habitualment utilitzem a P3.



En aquest altre cas es treballa de manera molt similar a l'anterior si bé les prèvies van acompanyades de imatges de cargols i castanyes.







4 de novembre del 2012

EL MONIATO es converteix en una planta

La Carme des del seu bloc Fer de Mestres publica una entrada molt interessant sobre el creixement de les plantes i ens proposa una excel.lent idea:  a partir de l'observació del moniato.
Us puc  confirmar que és una experiència plena de sorpreses pels infants, jo l'he posat en pràctica amb infants de P4 i P5 i sempre ha estat un experiment que els ha entusiasmat. Us deixo les fotos dels moniatos del curs passat.
També pot ser una original planta per casa.



MOTRICITAT FINA, més idees


MOTRICITAT FINA

Des del Pinterest de Fer de mestres tenim accés a un munt d'idees per treballar la motricitat fina. Clica la imatge i ho veuràs.


3 de novembre del 2012

MANDALES DE TARDOR

La paraula mandala significa cercle. El mandala està format per figures i dibuixos geomètrics concèntrics.

Aplicats a l’educació es poden utilitzar per treballar l’atenció i la concentració, la relaxació, la imaginació i la creativitat. Amb aquesta senzilla activitat d’acolorir s’aconsegueix una millor comprensió, memorització i cohesió del grup. També es treballa la motricitat fina a l’hora de pintar que servirà per millorar el traç. Els infants han de poder escollir el mandala que volen pintar d’entre diferents models. L’ambient de la classe ha de ser tranquil i ha d’haver-hi silenci, és molt positiu que durant l’activitat hi hagi música relaxant. 


Clica el mandala per veure'n més




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...