Pàgines

20 d’abril del 2013

ARBRES

A la meva escola tenim el privilegi de poder comptar amb un pati gran amb sorral, arbres, rodes, ... Els arbres ens permeten poder observar de forma directa i quotidiana la seva transformació segons l'estació de l'any, i tenir tant a prop aquest valuós recurs ens ha servit per poder treballar a P3 "Els arbres i els seus canvis".




A la Tardor vam poder observar com canviava el color de les seves fulles i com anavan caient. Després del treball d'observació dels diferents arbres que hi ha al pati vam fer una activitat d'estampació amb taps de suro.



En arribar l'hivern es va tornar a fer un treball d'observació
















Vam començar modelant amb plastilina un arbre d'hivern, tronc i branques. Després el vam dibuixar a la pissarra i també en un full blanc DinA3.











En una nova sessió vam dibuixar l'arbre amb pintura blanca i sobre paper de celofana blau marí.









Per acabar vam utilitzar els colors propis de l'hivern.






Ha arribat la primavera i novament hem encetat un treball d'observació descobrint que hi ha arbres que tenen flors i d'altres que no.
Per fer els nostres arbres amb flors hem organitzat una sortida a prop de l'escola per anar a buscar branquetes amb les que després farem l'arbre.
Amb rodets i pintura hem donat color al full i quan s'assecat cadascú ha produit el seu arbre amb les branquetes i ho hem enganxat amb cola.

Per fer les floretes hem utilitzat la màquina de fer forats i fulls de colors rosa, blanc i groc, foradant els papers a estonetes. La mestra ha anat posant cola i hem demanat als petits que anessin posant paperets imitant el gest de posar sal; en un segon cop repetim l'acció canviant de color de paperets.











Per donar un toc més de primavera hem fet papallones amb filtres de cafè. Comencem pintant els filtres per les dues cares amb retoladors.





Després els passem per aigua i els deixem assecar. Obrim els filtres, arruguem i amb un netejapipes donem forma al cos de la papallona. El resultat és espectacular!!!






7 comentaris:

  1. Una entrada molt completa, m'ha encantat!
    Les activitats plàstiques són molt encertades i les produccions precioses.
    Felicita a la colla de P3!
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  2. Quina entrada més complerta i encantadora Anna !!!!!
    Molt bona feina !!!!
    Que trempats aquests petitons de P3 i quina feina tant xula que han fet !!!!!!
    Petonets guapa i bon cap de setmana !!!

    ResponElimina
  3. Gràcies Carme pels elogis. La veritat és que sempre m'ha agradat explicar amb detall les activitats que faig amb els petits, penso que quants més detalls explico de l'activtat més entenedora és i menys dificultats et poden surgir.
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  4. Madre mía qué cantidad de ideas geniales!!! Gracias, un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mayoria de las ideas son una mezcla de otras que hemos encontrado en la red, pero la verdad es que el resultado de las producciones de los peques ha sido genial.
      Gràcias por los elogios.
      Un abrazo

      Elimina
  5. M'han agradat molt tots els treballets, els arbres genials i la tècnica de la papallona ja la coneixia, sempre dóna molt bon resultat. Felicitats a tots!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la primera vegada que utilitzo els filtres de cafè i com dius dona un gran resultat.
      Gràcies

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...