11 de gener de 2013

MANDALES D'HIVERN

Més coses sobre els mandales.

El seu principal objectiu és fomentar la concentració. És recomanable utilitzar-los a l'escola, no sols a l'àrea de Llenguatge Plàstic sinó també com una forma d'expressió dins del Currículum Educatiu.
Els mandales ajuden a la formació de la intel.ligència, del raonament, del control i domini del cos, treballa i fomenta tots els aspectes educatius:
 • Els mandales com estímul d'aprenentatge. Els mandales suposen un estímul  motivador per a qualsevol aprenentatge de les diferents àrees del Currículum Educatiu.
 • Com a mitjà d'expressió i comunicació. Els infants utilitzen el dibuix i el color com a mitjà d'expressió i comunicació. Així expressen els seus pensaments, idees, estats d'ànim i es relacionen amb el món que els envolta.
 • Com a mitjà de producció. Poc a poc els infants van evolucionant en la creativitat productiva i habilitat psicomotriu.
 • Com a mitjà de relaxació. Als infants els resulta difícil expressar el seu estat d'ànim, el mandala els ajuda a relaxar-se, sobre tot els infants introvertits i tensos. El mandala treballa l'hemisferi dret del cervell. L'expressió d'aquest hemisferi no és verbal és per imatges.
 • Com a mitjà per a superar situacions negatives. Mentre pintem en el subconscient desapareixen els problemes perquè ens concentrem en un estat de total relaxació i concentració.

Aquí us deixo uns quants mandales sobre l'hivern que de ben segur agradaran a petits i grans.

Clica la imatge i les veuràs.

5 de gener de 2013

QUI SÓN ELS REIS MAGS?

Avui serà la nit màgica amb l'arribada dels Reis d'Orient. Fem un breu repàs per recordar qui són aquests misteriosos personatges tant entranyables  pels petits i pels grans.


CLICA LA IMATGE PER LLEGIR MÉS

ELS REIS MAGS SÓN DE VERITAT ?

Com a mestres, pares, tiets o avis tots hem passat per aquesta pregunta. Fa un parell d'anys vaig llegir aquest conte:ELS REIS MAGS SÓN DE VERITAT?


El pare va arribar a casa, i com sempre la seva filla Júlia el va rebre saltant d’alegria. Però aquell dia, a mitjans de desembre, la seva mirada ja avisava que alguna cosa passava pel seu cap. El pare, que es va adonar de seguida li va preguntar

- Júlia què et passa ?

La nena se’l va mirar seriosament i li va preguntar

- “pare, si et faig una pregunta em diràs la veritat?”

Com us podeu imaginar el pare ja va començar a preocupar-se per la pregunta, ja que la seva filla era especialista en preguntes difícils.

-“Pare, existeixen els Reis Mags?

El pare de la Júlia es va quedar mut... encara era massa petita per aquesta pregunta!

-“les nenes diuen que són els pares. És veritat?”

-“I tu filla, què creus?”

-“no ho sé papà, a vegades que sí, i a vegades que no. Crec que sí perquè tu m’ho expliques, però com que les nenes diuen això?”

-“doncs mira Júlia, efectivament són els pares els que posen els regals.. però...”

-“llavors és veritat?, m’heu enganyat !”- va tallar la nena amb els ulls plorosos.

-“No, no, escolta Júlia, mai t’hem enganyat perquè els Reis Mags sí que existeixen”

va respondre el pare agafant en braços a la Júlia.

-“Llavors no ho entenc !”

-“seiem que t’explicaré tota la història” -va dir el pare mentre seien plegats al sofà-.

“Quan el nens Jesús va néixer, tres Reis Mags d’Orient guiats per una gran estrella es van apropar al Portal per adorar-lo. Li van dur regals en prova d’amor. El més ancià dels Reis, en Melcior va dir:

-“És meravellós veure tant feliç a un nen!, hauríem de dur regals a tots els nens i nenes del món i veure el feliços que serien”

-“Oh sí!-va exclamar Gaspar- és una bona idea, però com ho farem per arribar a tants milions de nens i nenes en una sola nit?”

-“certament seria fantàstic -va dir en Baltasar- però encara que siguem Mags ens seria molt difícil recórrer tot el món en una nit lliurant regals. Però seria tant bonic!”

Els tres Reis es van posar molt tristos, però llavors en Baltasar, el Rei més positiu de tots va dir:

-“ja ho tinc!”

-“Baltasar- va dir el Rei Melcior- necessitaríem milions de patges, gairebé un per cada nen i nena. No existeixen tant patges!”.

-“Tens raó Melcior, -va dir en Baltasar- però què et semblaria si aconseguís no un, sinó dos patges per nen?”

-“Seria meravellós Baltasar- va dir en Gaspar-, però no serveix qualsevol, han de ser patges que estimin molt als nens!”.

-“Sí, es clar, això és fonamental – va dir en Melcior- i a més haurien de conèixer molt bé els desitjos dels nens i nenes, això és bàsic per un patge”.

-“Doncs digueu-me, benvolguts companys meus: hi ha algú que estimi més als nens i els conegui millor que els seus propis pares?”-va dir en Baltasar amb la mirada triomfant.

Els tres Reis es van mirar assentint i comprenen la gran idea del rei Baltasar. I amb la màgia poderosa que només tres grans Reis Mags i Savis tenen van dir:


-“ordenem que per Nadal, commemorant aquest moment, tots els pares i mares es converteixin en els nostres patges i que, en el nostre nom i de la nostra part, regalin als seus fills i filles els regals que desitgin. També ordeno que mentre els infants siguin petits, el lliurament dels regals es faci com si ho fessin els propis Reis Mags. Però quan els nens siguin suficientment grans per entendre això, els pares els explicaran aquesta història i a partir de llavors, cada Nadal, els nens i nenes també faran regals als seus pares en prova d’afecte. I recordaran que gràcies a Tres Reis Mags tots són més feliços”.


Llavors la Júlia es va aixecar, li va donar un petó al seu pare i li va dir:

-“Ara sí que ho entenc, i estic molt contenta. No sé si tindré prou diners per a comprar-vos algun regal, però per l’any que ve ja en guardaré més”.

I mentre la Júlia i el seu pare s’abraçaven, des del cel els Tres Reis Mags contemplaven l’escena tremendament satisfets... un cop més.


Doncs fins aquí aquest conte, potser ho podreu fer servir, ho potser no... en tot cas és un tendre conte de Nadal que m'ha encantat reescriure per a vosaltres!!!

3 de gener de 2013

CIRC projecte

Fins que no em vaig llançar a crear el meu propi bloc, per compartir recursos i activitats que fem a l'escola comptava amb la generositat de l'Estrella d'Idees Magistrals. Li enviava les propostes i ella les publicava al seu bloc. Una d'aquestes propostes va ser el Projecte del Circ que vaig treballar amb un grup de P5. Per a tots els qui no el coneixeu aprofito el meu bloc per tornar-lo a compartir havent afegit uns quants recursos més. Espero que us sigui útil.
Dona-li un cop d'ull !!!
CIRC a la classe

Aconseguir una ambientació relacionada amb el tema que es treballa pot proporcionar certa sensació de formar-ne part. En el cas del projecte de Circ la nostra classe es va convertir en "El Circ Màgic"  a partir de les diferents activitats plàstiques que vam fer.CIRC bits vocabulariCIRC bits art

CIRC mandales

CIRC fonts
CIRC música


 • CIRC música popular


 • CIRC redoblament tambors


 • CIRC banda sonora


 • El circ ha arribat


 • El circ (adaptació 1) 


 • El circ (adaptació 2)


 • El circ (adaptació 3)


 • El circ (adaptació 4)


 • El circ (adaptació 5)


 • El circ (adaptació 6)


 • El circ (adaptació 7)


 • El circ (adaptació 8)


 • El circ (adaptació 9)

CIRC gifs animatsCIRC informacions variades

Aquest és un petit recull tot consultant la xarxa.

CIRC JClic


Descobreix el món del Circ


Art al Circ


CIRC conte "El pallaso que no volia riure"

CIRC "Setmana del Pallasso"

La Setmana del Pallasso és una iniciativa pensada per recuperar i homenatjar la figura del més entranyable dels personatges humorístics de l’espectacle amb activitats diverses que giren al voltant del món del pallasso. Compta amb espectacles de pallassos diaris tant per a infants com per als adults, a banda de diverses activitats amb la figura del clown com a protagonista. El festival, que s'ha consolidat com a un dels trets d'identitat de Castellar del Vallès i una cita imprescindible en el calendari cultural català, porta el sobrenom de "Vallèsclown" i arriba aquest 2013 a la 11a edició del 15 al 24 de març.SYMBALOO del circ

En aquest Symbaloo podreu trobar material i recursos per treballar el Circ.

CIRC sudokus

El racó dels Sudokus era un dels que més agradava als petits.
L'elaboració és força senzilla es pot muntar sobre fulls blancs o de colors, retallar, plastificar i posar velcro, a les imatges podeu veure el resultat. Us adjunto el material perquè pogueu descarregar-ho.
2 de gener de 2013

CIRC carotes de pallasso

Una de les coses que més agrada a la majoria els petits és disfressar-se, maquillar-se, ... i utilitzar qualsevol cosa per transformar-se amb quelcom diferent. Aquí us deixo la carotes que vam utilitzar per convertir-nos en un gran grup de pallassos que feiem riure a tots els companys.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...