Pàgines

19 de gener del 2014

PROJECTE NOU: EL CAVALL

A partir de la conversa sobre els Reis Mags i la Cavalcada va sorgir un especial interès sobre els cavalls, principalment sobre el que mengen ja que els petits van explicar què els hi deixaven per la nit de Reis i uns havien deixat llet, d'altres aigua, alguns pa, ...  a suggerència d'uns quants vam decidir iniciar un projecte sobre el cavall per descobrir què mengen i d'altres temes que van anar sorgint.

Ja he començat a buscar informació i recursos però us agrairia enormement la vostre col·laboració i si teniu alguna coseta m'ho passeu.




16 de gener del 2014

EL COLOR BLANC

Fa un dies el bloc Fer de mestres en la seva entrada Blanc i negre feia referència a l' oblit, que tenim en general, de treballar amb el color blanc. Llegir aquesta entrada em va fer reflexionar i comentar-ho amb les companyes.

Pensant en alguna activitat per poder utilitzar el color blanc vam decidir fer-ho amb una tècnica que quasi bé tothom ha utilitzat alguna vegada, dibuixar amb cera blanca i pintar amb pintura aigualida.

Som afortunats en tenir un pati amb bastants arbres  que a l'hivern es queden sense fulles i que ens permet fer una observació directa i continuada. La proposta que hem fet als petits ha estat dibuixar els arbres del pati. Hem utilitzat ceres de color blanc per dibuixar i pintura blava per pintar a sobre, dos colors d'hivern.









14 de gener del 2014

SUDOKUS D'HIVERN

Excel.lent recurs pel racó de matemàtiques.








AGRAIRÉ QUE SI HO DESCARREGUES DEIXIS UN COMENTARI !!!









12 de gener del 2014

LES PARAULES DOLCES

Tots estem d'acord que avui dia vivim en un món accelerat en tots els aspectes. Les presses són a l'ordre del dia, i sovint no hi ha temps per a les petites coses que de ben segur ens omplirien molt.

La Lola és la protagonista del conte "Les paraules dolces" que té moltes ganes d'expressar els seus sentiments però no troba a qui dir-ho.
Aquest conte és ideal per treballar amb els nostres petits la importància d'expressar els sentiments i l'efecte que poden tenir les nostres paraules en els altres.








Clica la imatge per veure una proposta didàctica

8 de gener del 2014

IDEES D'HIVERN

Comencem un nou trimestre endinsats en una nova estació: L'HIVERN. Una estació on dominen els colors freds, blaus, blancs, grisos, liles. Us deixo unes quantes propostes que hem treballat a l'escola altres anys,  espero que us siguin útils.


COLLAGE amb retalls de revistes.








DIBUIX LLIURE d'un paisatge amb pintures colors freds.






ARBRES D'HIVERN fons pintat amb els dits, enganxar branquetes  representant l'arbre i trossets porexpan simulant la neu.







AQUAREL.LES D'HIVERN, pintar fons amb colors freds, pintar meitat de l'arbre i doblegar paper per que quedi marcada l'altre meitat (simetria), retallar silueta dels arbres i enganxar.









MURAL D'HIVERN, pintar amb les mans el fons amb pintura color blau i blanc per aconseguir diferents tonalitats, retallar lletres de revistes per confegir paraules relacionades amb l'hivern, punxar flocs de neu. Enganxar els diferents element.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...