Pàgines

8 de desembre del 2015

CREC, CREC, CREC!!!

Les fulles de les nostres moreres sembla que no s'acabin mai, el terra del pati sempre n'està ple i sortim a collir-ne unes quantes més. Manipulant-les recordem les descobertes que hem anat fent en les darreres setmanes, 




i continuem experimentant amb elles, les arruguem tot escoltant el soroll que fan, bufem per veure com es mouen, provem de trencar-les, etc.


Les fulles que ens van quedar de l'activitat de pintar fulles les utilitzarem per repetir l'observació i experimentació però aquesta vegada amb fulles molt i molt seques.



Per últim les esmicolem tant com podem mentre anem escoltant i imitant el soroll que fan 

CREC, CREC, CREC!!!



  

Quan ja estan ben esmicolades  recollim tots els bocins per posar-los dins una safata, tasca poc senzilla perquè costa una mica recollir material tant i tant petit amb les mans.


Hem  pogut observar i comparar l'espai que ocupaven les fulles al començar l'activitat


i al acabar.



A partir d'aquesta activitat d'observació i desoberta utilitzarem les fulles que hem recollit per fer una activitat plàstica on la motricitat fina té un paper destacat.

Comencem estripant paper de diari per potenciar habilitats manuals






A continuació enganxem els trossos de paper de diari en un full dinA3. Destapar, tapar, pujar i abaixar la barra de cola suposa una pràctica de la motricitat fina molt positiva. 



El següent pas serà envernissar el full, utilitzant el pinzell practiquem la pinça digital o escribana.



Seguidament i sense deixar que el vernís s'assequi esmicolar fulles seques per sobre procurant omplir tot el full, la força que hem de fer millorarà la tonificació de les mans.



Un cop sec aquest és el resultat



4 comentaris:

  1. M'encanta, simple i llanamente!!! XD
    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joana per les teves paraules i per deixar el comentari.
      Tonets

      Elimina
  2. las hojas grandes de las catalpas dan muchísimo juego. Se lo han pasado en grande y han aprendido un montón. Estupendo. Siempre se aprende contigo. Gracias.

    ResponElimina
  3. Me gusta lo de triturar las hojas y ver ocupa diferente espacio.
    Gracias por compartir.
    Un beso

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...