30 de desembre de 2015

GUARNIMENT PER L'ARBRE DE NADAL

Aquesta és una activitat força adequada pels petits de P3, amb les diferents consignes que s'han donat als petits s'han posat en pràctica alguns continguts ja treballats.Comencem pintant els dos tubs de paper WC amb pintura blanca, utilitzar el pinzell i subjectar amb l'altre mà el tub de cartró ajuda a potenciar les habilitats manuals. Un cop secs la mestra talla un dels tubs en dos trossos ( un més gran que l'altre).

Els petits munten el ninot seguint les consignes donades
  • ordenar els tubs de petit (a dalt) a més gran (a baix), treball de GRAN-MITJÀ-PETIT 
A continuació, potenciant la motricitat fina donada la mida dels objectes, enganxen els ulls i el nas, i dibuixen la boca.
La mestra enganxa els tres tubs (la silicona facilita la feina pel temps de assecat) i la següent consigna és

  • tria 3 boletes de diferents colors i enganxa-les com a botons. 

Per últim s'enganxa el barret com més els agradi, et voilà el resultat super divertit no us sembla ???

29 de desembre de 2015

CALENDARI D'ADVENT DE LA CLASSE

Aquest és el Calendari d'Advent que tenim a P3 i que vam fer fa uns anys,  no és un calendari de finestretes, són bossetes de roba decorades per posar-hi una moneda de xocolata a cadascuna.
Les peces de roba per fer les bossetes són de 30x12 cm (cosida o enganxada la bosseta fa 15x12cm). Els adornament, campana, arbre, bota i estel estan decorats amb purpurina líquida i enganxats a les bossetes amb silicona. La bosseta es tanca amb un tros de neteja pipes de colors metal·littzats.

24 de desembre de 2015

BON NADAL !!!

Des de Petit món us envio els millors desitjos perquè passeu unes bones festes de Nadal en companyia de la família i els amics i que en el 2016 es compleixin tots els vostres anhels.

La decoració nadalenca del vestíbul de l'escola ha estat una activitat cooperativa en la que han participat tots els alumnes, al voltant d'uns 620 nens i nenes que no són pocs !!!

Cadascú ha triat entre una bola o una estrella de cartró i de forma lliure l'han decorat amb diferent material que els hem proporcionat. Cada grup classe ha enganxat les seves boles/estrelles en una cinta de nadalenca.  Les cintes es grapen primer al cercle que hem penjat prèviament al sostre i després a l'altre cèrcol que hi ha al terra. Els cercles els hem fet amb tub de plàstic folrats amb cintes.

A tots els ha agradat molt l'experiència i l'entusiasma s'ha desfermat quan han vist el resultat.


22 de desembre de 2015

LA LLUM DEL FANALET

A l'escola fem deferents activitats com a cloenda del trimestre,  portem la carta als Reis, fem una xocolatada, fem cagar el tió ... però la més esperada per les famílies és el Concert de Nadal.
Enguany P3 ha cantat "La llum del fanalet"  i cadascú ha fet el seu fanalet.
La idea l'hem trobat a la web Paper Kawai, clica la imatge per visitar-la.

Per donar-li un toc més nadalenc, abans del pas 2 que hem fet les mestres, els petits han enganxat gomets d'estrella platejats o daurats. 
És important que al retallar es deixi 1'5 cm de marge (imatge 2) perquè el fanalet mantingui aquesta forma.


Aquests són els recursos que hem utilitzat13 de desembre de 2015

EMOCIONS

"Les vivències emocionals són el motor de la nostra vida i de les nostres relacions i, en conseqüència, també ho haurien de ser de l'educació. En aquest sentit, educar emocionalment significa impulsar el creixement emocional dels infants, afavorir el seu desenvolupament integral com a persones. " Sílvia Palou (2004). Sentir y crecer. El crecimiento emocional en la infancia: propuestas educaivas
La Nati Bergueda des del seu bloc ens ofereix un extensíssim recull de contes imprescindibles per treballar les emocions.Clica les imatges !!!


8 de desembre de 2015

CREC, CREC, CREC!!!

Les fulles de les nostres moreres sembla que no s'acabin mai, el terra del pati sempre n'està ple i sortim a collir-ne unes quantes més. Manipulant-les recordem les descobertes que hem anat fent en les darreres setmanes, 
i continuem experimentant amb elles, les arruguem tot escoltant el soroll que fan, bufem per veure com es mouen, provem de trencar-les, etc.


Les fulles que ens van quedar de l'activitat de pintar fulles les utilitzarem per repetir l'observació i experimentació però aquesta vegada amb fulles molt i molt seques.Per últim les esmicolem tant com podem mentre anem escoltant i imitant el soroll que fan 

CREC, CREC, CREC!!!  

Quan ja estan ben esmicolades  recollim tots els bocins per posar-los dins una safata, tasca poc senzilla perquè costa una mica recollir material tant i tant petit amb les mans.


Hem  pogut observar i comparar l'espai que ocupaven les fulles al començar l'activitat


i al acabar.A partir d'aquesta activitat d'observació i desoberta utilitzarem les fulles que hem recollit per fer una activitat plàstica on la motricitat fina té un paper destacat.

Comencem estripant paper de diari per potenciar habilitats manuals


A continuació enganxem els trossos de paper de diari en un full dinA3. Destapar, tapar, pujar i abaixar la barra de cola suposa una pràctica de la motricitat fina molt positiva. El següent pas serà envernissar el full, utilitzant el pinzell practiquem la pinça digital o escribana.Seguidament i sense deixar que el vernís s'assequi esmicolar fulles seques per sobre procurant omplir tot el full, la força que hem de fer millorarà la tonificació de les mans.Un cop sec aquest és el resultat5 de desembre de 2015

TRADICIONS I COSTUMS DE NADAL

Sempre he pensat que el bloc de la classe no ha de ser simplement una exposició de fotografies i d'informacions variades sobre el dia a dia dels infants a l'escola, considero que és un recurs extraordinari per compartir quelcom més amb les mares i pares dels nostres petits.


Un any més vull compartir amb tots vosaltres una pàgina del bloc de la classe, dirigida a les famílies, que sempre activo el mes de desembre. És un recull d'informacions sobre tradicions i costums de les festes de Nadal ideal per llegir-ho en família i sempre els animo a que acompanyin als seus fills per llegir i compartir aquests moments tan màgics pels petits. Clicant cadascuna de les imatges s'obre un document pdf amb informació del tema, potser us pot ser útil per llegir-ho a classe o afegir-ho al vostre bloc, espero que us agradi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...