Pàgines

2 d’abril de 2016

REPRESENTACIÓ DE LA FIGURA HUMANA

El dibuix té una funció comunicativa amb la que els infants expressen els seus pensaments, interessos, sentiments i emocions. La representació de la figura humana normalment sol ser una representació d'ells mateixos i la seva evolució al llarg de l'etapa d'infantil és força espectacular.
Són moltes les escoles que fan un recull dels dibuixos de l'esquema corporal fets a P3 o de tota l'etapa d'infantil per poder observar aquesta evolució i conservar-la.

Aquí us presento una proposta una mica diferent anomenada

"AVUI DIBUIXEM A..." 

que fem a la meva escola.

La diferència rau en que enlloc de dibuixar-se a si mateixos els petits dibuixen als seus companys.  L'activitat comença el mes d'octubre i acaba el mes de juny distribuint les sessions al llarg del curs segons el nombre d'infants que tingui el grup.

Triem un infant a l'atzar que s'enfila dalt d'una cadira per tal de que la resta el pugui veure bé i la mestra guiarà a la resta del grup en l'observació detallada del cos del "protagonista" i les seves parts. A continuació cada infant el dibuixa.


A final de curs es fa un dossier amb tots els dibuixos per portar-lo a casa.Hi ha moltes publicacions, articles, estudis... sobre el treball de l'esquema corporal a l'Educació Infantil que ens poden ajudar a l'hora de portar-ho a la pràctica amb els nostres petits. M'ha semblat molt interessant l'estudi d'Anna Serrano Blanquer: La representació de la figura humana: un tractament interdisciplinari de l'Educació Artística (versió completa)

Concretament l'apartat Interpretació del dibuix de la figura humana on ens explica com aconseguir informació molt detallada dels dibuixos dels nostres petits i que aquí us deixo per si voleu fer-hi una ullada. 
4 comentaris:

 1. un trabajo impresionante!!! gracias.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias a ti por los elogios y por dejar el comentario.
   Tonets

   Elimina
 2. Me encantan los dibujos, Anna, felicítalos de mi parte. Un abrazo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Són muy divertidos la verdad y muy conseguidos por su edad jejeje.
   Tonets

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...