26 de gener de 2016

TREBALL DEL NOM evolució a P3

Iniciar el procés de lectoescriptura  a partir del propi nom proporciona confiança i seguretat als petits. És un text significatiu i funcional i reconèixe'l els ajudarà a identificar el seu calaixet, el seu full, el seu penjador, ...

Paral·lelament a les diferents activitats que es fan sobre el propi nom fem un recull de l'evolució de l'escriptura. Aquesta és una activitat que us presento és de periodicitat mensual,  al final de curs en fem un llibret perquè les famílies puguin veure l'evolució que han fet els seus petits pel que fa a l'escriptura del nom propi.

Utilitzem fulls petits (1/4 part d'un foli) i retoladors negres. Els petits escriuen el seu nom lliurement, sense mostra, a la tira de paper que després retalla la mestra per enganxar-ho a sobre d'un full de color de manera quedi més vistós i acolorit. Per fer la tapa, es fa a final de curs, se'ls dona lletres de revistes i diaris ja retallades perquè confegeixin el seu nom i les enganxin. Per últim s'enquaderna amb espiral.
7 de gener de 2016

PROJECTE JOCS OLÍMPICS el tennis

El curs 2011-2012 l'eix tranversal que vam treballar a l'escola va ser  "els Jocs Olímpics",  l'agost del 2012 es celebraven les Olimpíades a Londres.Com cada curs, i sempre relacionat amb l'eix que es treballa, tots els grups van triar un nom per la seva classe. A P5 el punt de partida va ser veure un Power-Point sobre els esports olímpics amb conversa al voltant de les experiències dels petits, quins esports els eren coneguts i quins no, quins havien practicat, etc. i fent cinc cèntims dels esports  desconeguts o poc coneguts.
Donat el gran nombre d'esports olímpics ens hem centrat en els  de pilota i entre tots hem decidit que per triar el nom deixem de banda els esports més coneguts i practicats (basquet i futbol).

(hi ha dues errades: en català TENNIS porta dues N) 


Queda clar que aquell curs vam ser "ELS TENNISTES" i al llarg del primer trimestre la majoria de les activitats estaven relacionades, amb major o menor grau, amb les Olimpíades i el Tennis.


fes-hi una ullada !!!

AGRAIRÉ QUE SI HO DESCARREGUES DEIXIS UN COMENTARI !!!
DESCOBERTESSEPARADORS


LA MASCOTA DE LA CLASSE

Com he explicat en entrades anteriors la mascota de la classe la fan les famílies segons el seu gust i criteri. La sorpresa va ser majúscula quan ens la van presentar perquè no era una mascota sinó dues. Era una raqueta que d'una banda era "noia" i de l'altre "noi".

El següent pas era posar nom a "les mascotes" i si triar-ne una era complicat pel nombre de propostes imagineu-vos triar-ne dos. La curiositat va ser que alguns petits van suggerir que havia de ser un nom que fos "de noi i de noia" és a dir que fos masculí i femení i ho van anar provant amb els noms de la classe, malgrat que va costar una mica en van trobar alguns: Daniela-Daniel,  Francesc-Francesca, Victor-Victòria, Joana-Joan, Jan-Jana.

Però aquests noms no agradaven massa i vam continuar escoltant i escrivint altres propostes a la pissarra, fins que algú va comentar que podíem "tallar" la paraula raqueta i posar-ne un tros a cada mascota i a tots ens va entusiasmar la idea.COM ÉS DE LLARGA UNA PISTA DE TENNIS?

A partir de la curiositat dels petits sobre com és  de gran una pista de tennis i si hi cabria dins de la classe, decidim comprovar-ho. Després de descobrir, amb la intervenció d'alguns petits, que necessitem un metre per mesurar ens adonem que una pista de tennis no hi cap a la classe. Alguns suggereixen que per poder mesurar la llargada de la pista hem de sortir al passadís (el de la nostre escola és molt llarg !!!) i així podrem marcar al terra la llargada de la pista.

Hem començat mesurant el passadís metre a metre i posant una marca al terra fins arribar als 27'33 cm que és la llargada de la pista. Després hem posat una cinta de cel.lo de color verd des del principi fins al final per poder fer-nos a l'idea de com és de llarga.
ÍNDEX

Iniciem una conversa sobre  què en sabem del Tennis i què en volem saber. Anem escrivint a la pissarra totes les propostes que van sorgint i les anem organitzant  Després cadascú l'escriu en una tira de paper i elaborem l'índex del projecte.LOGOTIP

La primera activitat del projecte que hem fet ha sigut el "dibuix inicial", la consigna ha estat dibuixar el que vulguessin sobre el tennis. Després hem penjat a la pissarra tots els dibuixos per triar el que més ens agradava i utilitzar-lo com a logo i posar-lo en tots els fulls. Aquesta activitat els agrada molt i generalment, sobretot a P5, dona peu a diàlegs, elogis, alguna crítica, ... aspectes molt i molt enriquidors per a ells.

CONFEGIR

Les pissarres i lletres magnètiques són un recurs que els encanta i les utilitzem molt sovint.
UNA VISERA

Una activitat conjunta que va fer tota l'escola va ser la desfilada Olímpica. Nosaltres com a representants del Regne Unit  ens hem preparat una visera com a complement.

LES MEDALLES

Davant l'interès i curiositat dels petits sobre qui fa les medalles olímpiques hem buscat informació i hem descobert que un temps abans de celebrar les Olimpíades es convoca un concurs de disseny de medalles i que un grup de jutges tria el guanyador.

A través d'Internet hem buscat els diferents dissenys de medalles que hi ha hagut al llarg de la història de les Olimpíades, a partir de totes aquestes descobertes ens proposem convertir-nos en dissenyadors.

Cadascú  dibuixa tres dissenys per després triar-ne un. El full té tres cercles dibuixats de 6cm. de diàmetre, després pintem amb llapis l'anvers del dibuix triat per poder-ho marcar a sobre de les medalles.El pas següent és fer les tres medalles amb argila utilitzant un motlle circular de 6cm de diàmetre. Seguidament resseguim amb llapis el disseny triat damunt de les tres medalles d'argila (s'ha de fer el mateix dia perquè sinó l'argila s'asseca).

Per últim es pinten les medalles de color or, plata i bronze.Amb totes les medalles hem fet una exposició que ha estat molt visitada.TAPA-MALETA

A la meva escola les tapes de trimestre i pels projectes són maletes,  en aquest cas la maleta representa el nom de la classe  "Els Tennistes".


Material necessariCadascú té un full mida DinA3 amb el dibuix d'una raqueta. Després de donar les consignes a seguir comença l'activitat:

 • Prèviament retallar paper de revista força acolorits.
 • Començar retallant la silueta de la raqueta.
 • Enganxar el paper de revista i retallar el trossets que sobresurtin.
 • Per l'inrevés de la raqueta muntar el cordatge i anar enganxant.
 • Folrar una peça d'alvèol de fruita amb paper groc, de revistes o de seda. Dibuixar les línies imitant una pilota de tennis.
 • Per últim enganxar-xo tot a la maleta (cartolina doblegada per la meitat) i posar les nanses. 

BITS Olimpíadesimatges
vocabulari
MANDALES
SUDOKUS OLÍMPICS

Clica les imatges per descarregar

SYMBALOO recull de tots els recursos utilitzats


3 de gener de 2016

PREMI BOR LITARCIHIS BLOGGER

Els Reis Mags han passat per Petit món !!!
Blanca Lafarga, des del seu bloc Escuela Infantil castillo de Blanca, ha escrit la carta a Ses Majestats demanant aquest regal i ha estat una grata sorpresa trobar-lo. Gràcies Blanca per pensar en aquest bloc.PREMI BOR LITARCIHIS BLOGGER el per què d'aquest nom  

Bor: Bloc Original.
Litarcihis: Acrònim de la menció als blocs sobre:
 • Literatura (llibres, poesia, relats, i tot tipus d'escriptures fantàstiques, terror, ciència-ficció ...)
 • Art (pintura, escultura, música, arquitectura, decoració, cuina, cinema, teatre, ...)
 • Ciència (biologia, natura, arqueologia, ecologia, física, matemàtiques, astrologia, botànica)
 • Història (tots el que parlen del nostre passat i els que amb fotografies i escrits recorden el que la memòria oblida)

Què cal complir al rebre el premi:
 • Agrair a l'autor/a i al bloc que te'l concedeix.
 • Publicar el premi en lloc visible del teu bloc.
 • Concedir el premi a 10 blocs com a màxim .

Malgrat que sempre és una tasca difícil concedeixo el premi a:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...