Pàgines

29 de novembre del 2012

MANDALES DE NADAL

A l'escola "Can Sorts" de Sentmenat des de fa uns anys a Infantil utilitzem els mandales com a recurs, a la majoria d'infants els hi agrada molt fer-ne i a final de curs en fem un àlbum amb tots els que han fet. Hi afegim una nota informativa per les famílias que sovint desconeixen aquest recurs. Aquí us deixo la informació que donem i també us deixo un recull de mandales de Nadal espero que us agradin.

El significat literal de MANDALA és cercle. Un MANDALA és un dibuix o pintura sovint amb trets geomètrics, però aquests trets poden simplificar-se o convertir-se en senzills dibuixos en els mandales per infants. Les mestres d'Educació Infantil les utilitzem com a recurs didàctic donat el seu valor pedagògic.
El MANDALA motiva funcions expressives, relaxants i d'exploració, i permet als infants mostrar la seva creativitat pintant segons les seves preferències, vivències, sentiments i necessitats. Pintar un manadala fomenta la creativitat, desenvolupa els sentits, la capacitat de percepció, la iniciativa personal i estimula la imaginació.
Per pintar un MANDALA és aconssellable seguir uns passos:
- l'infant ha d'escollir el dibuix que més li agradi.
- l'ambient ha de ser tranquil i relaxat.
- ha de disposar de molt retoladors, colors, ...
- pot pintar el dibuix al seu gust.
- si el mandala no s'acaba es guardarà, no se'n començarà un altre fins acabar-lo.
- a casa pot ser una activitat relaxant molt eficaç.


Clica per veure'n més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...