Pàgines

11 de gener del 2013

MANDALES D'HIVERN

Més coses sobre els mandales.

El seu principal objectiu és fomentar la concentració. És recomanable utilitzar-los a l'escola, no sols a l'àrea de Llenguatge Plàstic sinó també com una forma d'expressió dins del Currículum Educatiu.
Els mandales ajuden a la formació de la intel.ligència, del raonament, del control i domini del cos, treballa i fomenta tots els aspectes educatius:
  • Els mandales com estímul d'aprenentatge. Els mandales suposen un estímul  motivador per a qualsevol aprenentatge de les diferents àrees del Currículum Educatiu.
  • Com a mitjà d'expressió i comunicació. Els infants utilitzen el dibuix i el color com a mitjà d'expressió i comunicació. Així expressen els seus pensaments, idees, estats d'ànim i es relacionen amb el món que els envolta.
  • Com a mitjà de producció. Poc a poc els infants van evolucionant en la creativitat productiva i habilitat psicomotriu.
  • Com a mitjà de relaxació. Als infants els resulta difícil expressar el seu estat d'ànim, el mandala els ajuda a relaxar-se, sobre tot els infants introvertits i tensos. El mandala treballa l'hemisferi dret del cervell. L'expressió d'aquest hemisferi no és verbal és per imatges.
  • Com a mitjà per a superar situacions negatives. Mentre pintem en el subconscient desapareixen els problemes perquè ens concentrem en un estat de total relaxació i concentració.

Aquí us deixo uns quants mandales sobre l'hivern que de ben segur agradaran a petits i grans.

Clica la imatge i les veuràs.

5 comentaris:

  1. Eps, molt bon post! Ara ja sé que faré aquests dies...! Moltes gràcies. Petonns.

    ResponElimina
  2. Hola maca! Si et passes pel meu bloc trobaràs una coseta per a tu.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. eiiii que tal!!

    Quan puguis passa pel meu blog que hi tens una sorpresa!!
    http://somhimestres.blogspot.com.es/

    muack

    ResponElimina
  4. Hola, en el meu blog MÓN INFANTIL tens un regalet que t'està esperant. Petonets!!

    ResponElimina
  5. Si passes pel meu bloc i trobaràs un regalet.
    Petons!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...