Pàgines

14 d’abril del 2013

TAPA-MALETA

Des de fa uns anys a l'escola hem substituït la tapa d'àlbum de final de trimestre per la "maleta".

Sovint amb les companyes de l'escola ens preguntàvam com evitar haver de fer més d'una tapa d'àlbum: de fitxes, de projecte, de treballs plàstics, ... Després de valorar-ho tot el cicle vam decidir unificar-ho en una sola tapa que seria una "maleta" on posar tots els treballs que s'havien fet al llarg del trimestre. Aquesta "maleta" és una cartolina doblegada per la meitat i enganxada pels seus costats laterals, la part superior serà la obertura i s'hi posen dues cordes que serviran de nanses.

En un principi aquesta "maleta" es preparava cada trimestre i l'activitat plàstica que s'hi feia estava relacionada amb l'època de l'any que es donava (Nadal-Pasqua-Primavera/estiu).

Més endavant i per tal d'estalviar despeses i material, i amb un pensament totalment ecològic vam decidir fer una única maleta per a tot el curs. Actualment l'activitat plàstica està relacionada amb l'eix transversal que es treballa a l'escola. La maleta es porta a casa a final de cada trimestre amb els treballs, i es retorna a l'escola a l'inici del següent trimestre.

Per tal d'evitar foradar o grapar les diferents activitats plàstiques dels infants i no malmetre les seves creacions, darrerament també fem una maleta que anomenem "la maleta de l'artista" per emportar-se'n totes les activitats fetes al llarg del curs. En aquest cas es proposa una tècnica i els infants fan una creació pròpia.




2 comentaris:

  1. M'encanta aquesta idea de les maletes Anna !!!!!
    Em guardo aquesta entrada per ensenyar-la a les meves companyes !!!!
    Una idea fantàstica i que va molt bé per emportar-nos els treballs !!!!!
    Com sempre molt bona feina !!!!!
    Petonets guapa !!!!!

    ResponElimina
  2. Molt bona idea! No només per la feinada que porta fer tantes tapes sinó per ensenyar als infants que no s'ha de malvaratar material.

    Totes són molt maques però m'encanta la del pallasso!

    Petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...