Pàgines

2 de juliol de 2013

EXPERIMENTAR

Els infants mostren gran curiositat per descobrir el seu entorn, per això és important que des de ben petits potenciem el seu esperit investigador.
L'experimentació els permet manipular i explorar diferents tipus de materials, observar els efectes de les seves accions i treure'n conclusions.
Els infants estructuren la seva ment mitjançant la informació que reben de l'experimentació.

APRENDRE JUGANT AMB LES CAIXES D'EXPERIÈNCIES 
A ED.  INFANTIL
Autora:  Mª Lourdes Torradas TorresDescripció de l’experiència:

Aprendre jugant amb les caixes d' experiències és una proposta lúdica per descobrir el nostre entorn fent sortides a l' exterior per viure experiències noves, per descobrir, per aturar la mirada... i per manipular i experimentar amb materials i objectes de la vida quotidiana, no de joguina, sinó de materials procedents de la natura. Són materials naturals que es presenten als alumnes dins d' unes caixes (de fusta, de cartró...) i que ofereixen un ventall de possibilitats d' investigació.

La finalitat d' aquesta proposta és:

1. Elaborar diferents propostes d' activitats per a tots els infants oferint materials, recursos I estratègies per treballar la manipulació i l' experimentació científica.

2. Assegurar experiències riques a tots els nens i nenes que ajudin a desenvolupar la capacitat de plantejar-se problemes, de fer-se preguntes, d' interpretar les seves idees i comparar-les amb les dels altres utilitzant diferents llenguatges per connectar i fer conscients les experiències viscudes.Clica per llegir el doccument !!!

8 comentaris:

 1. Hola, me ha encantado, gracias por compartirlo, creo que el curso que viene montaré la caja de pasta, es genial!!! Oye el enlace al documento me falla. Un saludo

  ResponElimina
 2. Anna, no sé que retoques has hecho, yo lo veo igual excepto un arco de la parte de abajo que queda oscuro. Es el fondo? ya me dirás. un besito.

  ResponElimina
 3. Quin material més interessant. Nosaltres també tenim una safata de pasta, i de palla, i faig propostes als nens amb substàncies diverses perquè investiguin i s'ho passen molt bé alhora que aprenen. Amb aquests enllaços que proposes, segur que ho faré millor. Moltes gràcies!

  ResponElimina
 4. Anna és fantàstic poder treballar amb l'experimentació, la manipulació, donar temps als infants per fer les seves hipótesis, les seves prediccions ..... tant de bo a la majoria de les escoles es treballes així. Jo estaria encantadissima.
  Un petonàs bonica !!!

  ResponElimina
 5. Hola Anna:
  A la nostra escola intentem proporcionar l'experimentació de materials diversos intentant atendre les grans dificultats per accedir a l'exploració de l'entorn proper. M'ha encantat la presentació de la vostra activitat. Intentaré adaptar-la per al nou curs.
  abraçada

  ResponElimina
 6. Me encanta la entrada. Gracias por compartirla. Un beso.

  ResponElimina
 7. Hola Anna,
  M'ha encantat la proposta d'experimentació dels pots amb pedres. Jo també faig l'ambient d'experimentació a l'escola i sempre estic buscant recursos. Moltes gràcies per compartir.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracies a tu per la visita i deixar el comentario.

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...